Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Drawing Autism: «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του αυτισμού»

Drawing Autism Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του αυτισμού, socialpolicy.gr


Χωρίς κανένα φυλετικό, εθνικό ή κοινωνικό φραγμό, ο αυτισμός διαγιγνώσκεται σήμερα σε 1 στα 150 παιδιά, με τα αγόρια να έχουν τέσσερις φορές περισσότερη πιθανότητα να διαγνωσθούν με αυτισμό σε σχέση με τα κορίτσια. Γνωστές ως διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε διάγνωση , με κοινωνικά προβλήματα, δυσκολίες συμπεριφοράς και καθυστερήσεις γλωσσικής ανάπτυξης, να ποικίλλουν σημαντικά από άτομο σε άτομο (εντυπωσιακή ποικιλία κλινικής έκφρασης).
Το βιβλίο Drawing Autism, συγκεντρώνει το έργο ατόμων από όλο το φάσμα του αυτισμού, παρέχοντας θετικές και εμπνευσμένες ιδέες στο πώς η τέχνη επιτρέπει σε άτομα με αυτισμό να εκφραστούν. Τα έργα περισσότερων από 50 ατόμων με αυτισμό από όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν μοναδικές προοπτικές σχετικά με το πώς αυτά τα άτομα βλέπουν τον κόσμο και την θέση τους μέσα σε αυτόν.
Η συγγραφέας Jill Mullin, αναλύτρια συμπεριφοράς και παιδαγωγός, έχει συγκεντρώσει μια σειρά από έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και άγνωστων ταλαντούχων ατόμων. Οι δημιουργίες τους, σε συνδυασμό με τις συνεντεύξεις τους δημιουργούν ένα ενδιαφέρον βιβλίο που δείχνει οπτικά πώς εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο ο αυτισμός από άτομο σε άτομο.
Ένα μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί σε επιλεγμένους οργανισμούς που υποστηρίζουν την τέχνη και τον αυτισμό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook: Drawing Autism
AUTISM-1


Πηγή http://socialpolicy.gr/2014/

Δεν υπάρχουν σχόλια: